Poker i filmens värld

Poker förekommer ofta i filmer och kan antingen vara något som är en liten del av handlingen eller något som hela handlingen kretsar kring. I de fall då pokern bara är en bihandling brukar den nästan alltid vara med för att höja spänningen i filmen eller som en del av en vild festkväll. Det har gjorts många, både bra och dåliga, filmer som har pokern som huvudhandling. Nästan alla pokersajter har haft omröstningar om vilken pokerfilm som är tidernas bästa och Expressen har i en artikel skrivit om de filmer som rankades högst. Längre ned kommer du få en kort sammanfattning om dem.Om du vill lära dig terminologin som används i filmerna eller om du blir sugen på att börja spela efter att ha sett en film kan du börja med att använda dig av en pokerskola online. Där förklaras termerna och reglerna på ett enkelt och tydligt sätt.

The Cincinnati Kid

Filmen, från 1965, har Steve McQueen i huvudrollen som Eric ”The kid” Stoner. Grabben vill bli bäst på femkorts stötpoker och spelades alltså in före Texas hold’ems storhetstid.

The Sting

The Sting, eller Blåsningen som den svenska titeln var när den kom 1973, är en klassisk film med Robert Redford och Paul Newman. Filmen räknas av många att höra till en av de bästa som har spelats in, oavsett om de gillar poker eller inte och den vann även Oscarstatyetter för såväl Bästa film som Bästa manus. Den bygger även på verkliga, vanligt förekommande lurendrejerier vilket gör den ännu mer fascinerande.

Rounders

Rounders från 1998 med Matt Damon och Edward Norton i huvudrollerna sägs ha spelat en betydande roll för att pokerns popularitet ökade och blev till vad den är idag. Damons karaktär Mike McDermott har slutat med poker efter att ha förlorat alla sina pengar, men börjar spela igen för att hjälpa sin vän Lester Murphy (Norton) att betala av en skuld.Ett bra tips för den som vill veta mer om en film är att besöka IMDb som har all tänkbar information om filmer.