Streama film via Chromecast till din TV

Chromecast är ett smart sätt att spela upp innehåll på din TV från en annan enhet. Det är ett smidigare sätt än att använda till exempel en inbyggd app i Tv:n eftersom många streaming-tjänster registrerar hur många enheter du loggar in på.

Se dina favoriter

Med Chromecast kan du också spela upp rörligt material eller musik du har sparat på telefonen. Förutom att streama från dina appar med favoriter inom film och serier alltså.

Även appar för musik går utmärkt att spela upp på Tv:n, precis som många av dina spel i telefonen eller surfplattan.

Så funkar det

Du köper en Chromecast i en välsorterad nätbutik. När du har fått hem ditt paket pluggar du in mottagaren i din TV:s HDMI-utgång. Sedan följer du installationsanvisningarna i din telefon för att ansluta mottagaren till ditt hemma-nätverk och koppla ihop telefonen och Tv:n.

Installationen behöver du bara göra en gång. När det är klart har din TV blivit en extra skärm på vilken du kan spela upp vad som helst från din telefon.

Alla appar för media du öppnar i telefonen har nu en liten symbol för att casta (alltså att streama från telefonen till Tv:n). När du trycker där spelar du upp innehållet på din TV inom några sekunder.